• Témata
  • Zemědělství a kvalita potravin

Zemědělství a kvalita potravin

Univerzita Karlova připravila již třetí veřejnou diskusi v rámci projektu „Česko! A jak dál?“, který spustila na začátku letošního roku. Tématem se nyní stalo zemědělství a kvalita potravin. Debata se odehrála ve čtvrtek 11. dubna 2019 od 17.30 v Českých Budějovicích.


Diskutující se zaměřili například na to, kde se v oblasti zemědělství ČR nachází a kam směřuje, ale také na úlohu vysokých škol a vědeckých týmů, které vývojem nových technologií a řadou inovací jednotlivé oblasti zemědělství významně zlepšují.


Naši hosté


Panelové diskuse se v Českých Budějovicích společně s rektorem UK prof. Tomášem Zimou účastnili MUDr. Olga Sehnalová, MBA, poslankyně Evropského parlamentu, prof. Ing. Pavel Kozák, Ph.D., děkan Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity, Ing. Jindřich Fialka ze sekce zemědělství a potravinářství Ministerstva zemědělství ČR, Ing. Miroslav Koberna, CSc., ředitel pro programování a strategii Potravinářské komory ČR, Ing. Václav Jungwirth, předseda Českého svazu chovatelů masného skotu a RNDr. Radim Perlín, Ph.D., vedoucí výzkumného centra RURAL Přírodovědecké fakulty UK.


Univerzitní stánek


Součástí akce byl společný stánek Univerzity Karlovy a Jihočeské univerzity. Ten byl umístěn na náměstí Přemysla Otakara II.. Studenti na něm nabízeli informace o kvalitě potravin, českém zemědělství i činnosti a studijní nabídce škol. Na stánku mohli lidé také ochutnat vybrané české výrobky, které získaly ocenění Regionální potravina Jihočeského kraje 2018.


Poslední změna: 9. říjen 2020 12:37 
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208


Jak k nám