Zemědělství a kvalita potravin ****************************************************************************************** * ****************************************************************************************** Univerzita Karlova připravila již třetí veřejnou diskusi v rámci projektu „Česko! A jak dá spustila na začátku letošního roku. Tématem se nyní stalo zemědělství a kvalita potravin. odehrála ve čtvrtek 11. dubna 2019 od 17.30 v Českých Budějovicích. Diskutující se zaměřili například na to, kde se v oblasti zemědělství ČR nachází a kam smě úlohu vysokých škol a vědeckých týmů, které vývojem nových technologií a řadou inovací jed zemědělství významně zlepšují. ****************************************************************************************** * Naši hosté ****************************************************************************************** Panelové diskuse se v Českých Budějovicích společně s rektorem UK prof. Tomášem Zimou účas Sehnalová, MBA, poslankyně Evropského parlamentu, prof. Ing. Pavel Kozák, Ph.D., děkan Fak ochrany vod Jihočeské univerzity, Ing. Jindřich Fialka ze sekce zemědělství a potravinářst zemědělství ČR, Ing. Miroslav Koberna, CSc., ředitel pro programování a strategii Potravin Ing. Václav Jungwirth, předseda Českého svazu chovatelů masného skotu a RNDr. Radim Perlín výzkumného centra RURAL Přírodovědecké fakulty UK. ****************************************************************************************** * Univerzitní stánek ****************************************************************************************** Součástí akce byl společný stánek Univerzity Karlovy a Jihočeské univerzity. Ten byl umíst Přemysla Otakara II.. Studenti na něm nabízeli informace o kvalitě potravin, českém zemědě a studijní nabídce škol. Na stánku mohli lidé také ochutnat vybrané české výrobky, které z Regionální potravina Jihočeského kraje 2018.